Roti Bakar Perancis

Roti Bakar Perancis

Bahan-bahan

  • 2 keping roti

  • 2 biji telur

  • Mentega

  • Krimer Manis MARIGOLD

  • Krimer Sejat MARIGOLD

MARIGOLD Simple Cara Saya Masthead

Pemenang Saguhati

Simple Cara Saya Challenge 2024

Lihat post asal oleh beanbeannbeann di sini.

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Campurkan telur, Krimer Manis MARIGOLD dan Krimer Sejat MARIGOLD ke dalam mangkuk dan kacau hingga sebati.

  2. Celup roti ke dalam adunan tadi dan pastikan roti disalut secara keseluruhan.

  3. Panaskan sedikit mentega di atas kuali. Letakkan roti yang telah disalut ke dalam kuali dan bakar sehingga warna bertukar keperangan dan sedikit garing di kedua-dua belah.

  4. Tuangkan satu sudu Krimer Manis MARIGOLD di atas roti dan biarkan sejuk seketika sebelum dihidang.

Masa penyediaan: 5 minit
Masa memasak: 10 minit
Hidangan: 1 hidangan
MARIGOLD Evaporated Filled Milk (390g)