Agar-agar Bandung

Agar-agar Bandung

Bahan-bahan

  • 10g serbuk agar-agar

  • 1 tin Krimer Sejat MARIGOLD

  • 3 sudu Krimer Manis MARIGOLD

  • 600ml air

  • 1 helai daun pandan

  • 1/2 sudu kecil garam

  • 1 sudu sagu biji (jika perlu)

  • 1 sudu pekatan sirap ros

MARIGOLD Simple Cara Saya Masthead

Pemenang Saguhati

Simple Cara Saya Challenge 2024

Lihat post asal oleh Siti Rugayah Hj Tibek di sini.

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Campurkan Krimer Sejat MARIGOLD dengan Krimer Manis MARIGOLD serta air.

  2. Sediakan periuk, masukkan daun pandan dan serbuk agar-agar.

  3. Tuangkan bancuhan susu ke dalam eriuk dan kacau rata.

  4. Masukkan pekatan sirap ros.

  5. Letak periuk di atas dapur dengan api sederhana. Kacau sentiasa sehingga mendidih.

  6. Tuang adunan ke dalam acuan pilihan.

  7. Biarkan hingga sejuk di dalam peti ais. Siap untuk dihidang.

Masa penyediaan: 5 minit
Masa memasak: 25 minit
Hidangan: 6-8 hidangan
MARIGOLD Evaporated Filled Milk (390g)