Tom Yam Putih Makanan Laut

Tom Yam Putih Makanan Laut

Bahan-bahan

  • 1 tin Susu Isian Sejat Marigold

  • 400ml air

  • 3 sudu besar pes tom yam (kedai yang dibeli)

  • 3 batang serai, dihiris

  • 3 akar ketumbar, ditumbuk

  • 2 biji tomato, dibelah empat

  • 8 udang dengan kulit, potongkan penghujung tajam

  • 8 kupang dengan cangkerang

  • 4 keping filet ikan segar, dihiris

  • 2-3 biji cili padi, dihancurkan

  • 4 daun limau purut

  • 1 sudu besar sos ikan

  • 2 sudu besar jus limau nipis

  • Garam secukup rasa

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Panaskan air sehingga mendidih. Masukkan pes tom yam, serai, akar ketumbar dan tomato. Reneh selama 5 minit. Tuangkan Susu Isian Sejat Marigold dan kacau sehingga ia mendidih.

  2. Masukkan udang, kupang, hirisan ikan, cili padi dan daun limau purut.

  3. Apabila kulit udang menjadi merah dan ikan masak, masukkan perasa sos ikan, jus limau dan garam secukup rasa. Padamkan api.

Tip Chef:

Laraskan rasa masam sup mengikut citarasa anda menggunakan jus limau.

Masa penyediaan: 20 minit
Masa memasak: 20 minit
Hidangan: 4
Susu Isian Sejat MARIGOLD (390g)