Sup Tulang Kampung

Sup Tulang Kampung

Bahan-bahan

  • 1kg tulang, dipotong kecil

  • 1 biji bawang, dibelah empat

  • 2 jintan manis

  • 1 kulit kayu manis

  • 1 biji halia saiz ibu jari, ditumbuk

  • 3-4 hirisan asam jawa

  • 2 sudu besar pes cili

  • 2 sudu besar daun ketumbar kisar

  • 1 sudu besar jintan putih kisar

  • 100ml santan

  • 100m Susu Isian Sejat MARIGOLD

  • Garam dan lada hitam secukup rasa

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Celurkan tulang di dalam air mendidih untuk seminit dan kemudian tapiskan.

  2. Didihkan 1 liter air. Masukkan tulang, bawang, bunga lawang, kulit jintan manis, halia, asam jawa, pes cili, daun ketumbar dan jintan putih.

  3. Panaskan sehingga mendidih, kemudian rendahkan api dan renehkan sehingga daging lembut (memerlukan 1 jam).

  4. Masukkan Susu Isian Sejat MARIGOLD, santan dan didihkan dengan api perlahan. Masukkan garam dan lada hitam secukup rasa.

Tip Chef:

Sup boleh disimpan semalaman untuk menyedapkannya lagi.

Masa penyediaan: 20 minit
Masa memasak: 1 jam 20 minit
Hidangan: 4-6
Susu Isian Sejat MARIGOLD (390g)