RENDANG DAGING PEDAS DENGAN DAUN KUNYIT

Bahan-bahan
½kg daging batang pinang, potong kiub
100g Susu Sejat Penuh Krim MARIGOLD
100g santan
2 keping asam gelugur
Garam dan gula secukup rasa
Bahan-bahan untuk dikisar dan ditumis:
1 biji kelapa parut
3 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
7 biji bawang merah
1 inci halia
3 inci lengkuas
3 batang serai
3 daun kunyit, dihiris nipis
1 sudu besar biji ketumbar
20 tangkai cili kering
1 sudu besar jintan manis
1 sudu besar serbuk kayu manis
2 kuntum bunga lawang
3 kuntum bunga cengkih
4 biji buah pelaga
Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD
Beli sekarangCara Penyediaan
Panaskan minyak secukupya dan tumiskan bahan kisar bersama-sama daging, Susu Sejat Penuh Krim MARIGOLD, santan dan asam gelugur. Masak sehingga daging empuk dan pecah minyak.
Masukkan daun kunyit dan hidangkan dengan ketupat atau nasi.
