Claypot Bean Curd with Seafood

Bahan-bahan
2 sudu besar minyak
2 ulas bawang putih, dicincang halus
3 hirisan halia
100ml Susu Isian Sejat MARIGOLD
100ml air
1 sudu besar perasa ayam
5 udang besar lengkap dengan kulit, potongkan penghujung tajam
3 keping fillet ikan segar
4 bebola ketam
2 keping tauhu goreng, dipotong suku
50g cendawan segar
Garam dan lada sulah secukup rasa
Bawang putih digoreng rangup dan daun ketumbar untuk hiasan
Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD
Beli sekarangCara Penyediaan
Panaskan periuk tanah liat dengan 2 sudu besar minyak. Setelah panas, tumis bawang putih dan halia hingga wangi.
Masukkan Susu Isian Sejat MARIGOLD, air, dan perasa ayam dan biarkan ia mereneh selama 3 minit.
Masukkan bahan-bahan lain, tutup dengan tudung periuk dan masak selama 6 minit.
Tanggalkan tudung periuk, tambah garam dan lada sulah secukup rasa dan menghiasnya dengan bawang putih goreng rangup dan daun ketumbar sebelum dihidangkan.
Sebaik-baiknya menggunakan tauhu goreng kerana ia tidak mudah berpecah semasa proses memasak. Walau bagaimanapun, jika tauhu goreng tidak boleh didapati, gorengkan tauhu metah dengan sedikit minyak hingga warna keemasan.
