Lala Masak Serai Pedas

Lala Masak Serai Pedas

Bahan-bahan

Bahan-bahan:

  • 500g lala, dibersih dan ditoskan

  • 3 sudu besar minyak masak

  • 2 batang serai, diketuk

  • 200ml Susu Isian Sejat MARIGOLD

  • 4 helai daun limau purut, dihiris halus


Bahan-bahan untuk dikisar:

  • 5 ulas bawang kecil

  • 2 ulas bawang putih

  • 3 biji cili merah

  • ½ sudu teh serbuk kunyit

  • 1 sudu besar perencah ikan bilis

  • Garam secukup rasa

Klik sini untuk beli produk Susu Pekat dan Susu Sejat MARIGOLD

Beli sekarang

Cara Penyediaan

  1. Panaskan minyak di dalam kuali.  Masukkan serai dan goreng selama 1 minit, kemudian masukkan bahan kisar dan masak sehingga naik baunya. Masukkan Susu Isian Sejat MARIGOLD dan lala. Masak atas api yang besar sehingga lala terbuka.

  2. Akhir sekali, masukkan daun limau purut dan padamkan api.

Tip Chef:

Jangan masak lala terlalu lama. Padamkan api sebaik sahaja lala terbuka.

Masa penyediaan: 20 minit
Masa memasak: 12 minit
Hidangan: 4
Susu Isian Sejat MARIGOLD (390g)